En start i undergrunden

Det er de færreste musikgenrer, der starter direkte med udsolgte stadions, masser af merchandise og som en kæmpe succes. Men når det kommer til heavy, så gik det faktisk ret hurtigt. Fra øvelokaler i garager og små spillesteder til udsolgte stadions gik der ikke meget mere end fem år.

Unge, langhårede fyre, der tog deres musik rigtig seriøst fik den succes, de hungrede efter. For det viste sig, der var et rigtig stort publikum derude, der hungrede efter det samme som dem. Et oprør, som alle nye genrer i virkeligheden handler om.

Og lige som Beatles og Rolling Stones ikke var noget for pæne mennesker, da de kom frem, så fik heavy helt det samme stempel af ældre generationer. Det følger ofte med, de stempler, uden der reelt er indhold i det.

Heldigvis kan de fleste høre, at musikken ikke handler om djævletilbedelse, massemord og andet. Og gør den alligevel det, så er det alene for at vise, at livet har skyggesider, samt at det gælder om at vende alting til det, der er mere lyst og rart. Den slags kan sagtens siges med en skrigende guitar og masser af attitude.