Heavy er rockens grimme broder

Rockmusikken er en stor familie, og der er mange forskellige genrer, som er med under den paraply. Det er alt fra Fats Domino over Bob Dylan til heavy bands som Iron Maiden, Metallica eller et af de mange andre store bands, som dominerede koncertstederne fra firserne og fremefter.

Der var mange, som var imod metalmusikken, for den var brutal og grim, og den havde mange referencer til de mørke dele af verden som djævletilbedelse, sex og alt det andet, som man helst ikke taler om, i hvert fald blandt de meget mere bornerte amerikanere.

Når ord gør ondt

Faktisk så var der nogen, som fandt musikken og teksterne så fornærmende og krænkende, at de trak bands som Judas Priest, Twisted Sister og Ozzy Osbourne i retten. Det gik så langt, at visepræsidentfruen, Tipper Gore, havde senatshøringer om de pågældende bands, hvor hun forsøgte at få dem forbudt. Men det eneste, hun fik ud af det, var de advarsler, som nu den dag i dag står på plader og cd’er, hvor der står at indholdet kan have et sprog, som nogle brugere kan finde anstødeligt.

At heavy metal er den grimme bror i rockfamilien, var der en dansk rockanmelder, som skrev, og det er nok den mest beskrivende måde at se rockfamilien på, for der er så mange i den familie. Og er der en genre, som har subgenrer, så er det rockmusikken. Faktisk er der så mange subgenrer i rockmusikken, at der er svært selv for de garvede i branchen at følge med i det hele.

En evig udvikling

Den grimme broder er dog en, som ikke så let lader sig kue, for den er en del af de unges oprør fra tresserne og frem til slutningen af firserne, og den har siden dengang opfundet sig selv en del gange. Den har fundet vej til populærmedier som nye slags metalmusik og hård rock, siden Ozzy slog de første strofer an sammen med resten af drengene i Black Sabbath, og det er med sikkerhed, at det er ikke sidste gang, vi har hørt noget til metalmusikken, for det er den hurtigst voksende musikgenre med længder i både 2018 og indtil videre i 2019.

Hvilken del af rockmusikken, som kommer til at være ansigtet i fremtiden, er der ingen som ved, men det er med den popularitet, som den nyder lige nu, ikke det sidste, som vi har hørt til det. Se bare hvor populær festivaller som Copenhell, Sweden Rock og andre er, og det ser ikke ud til de falder i popularitet, tværtimod. Hvor du møder alle slags mennesker i fodtøj fra vagabond, sorte cowboybukser og nitter til kjolepiger og jakkesæt, og det er jo skønt for dem af os, som gerne vil have en ny guldalder med rock, som vi havde i firserne, hvor det hele var rock, metal og en stor fest.