Konstant i udvikling

Siden Robert Johnson tog de første akkorder op på hans guitar i tyverne og Fats Domino videreudviklede rock og grundlagde det, som til sidst blev til heavy metal efter Ozzy og drengene i Black Sabbath havde en finger eller en akkord med i spillet, har rock og heavy været en genre, der hele tiden har udviklet sig selv og set verden på en ny måde.

Musikken var i en konstant udvikling, og der var mange, som kastede sig over den nye og spændende musik. Det hele kulminerede med at firserne var der, hvor heavy metal var på sit højeste. Der var mange forskellige genrer, hvor nogle af dem stod på skuldrene af glamrock og glammetal fra halvfjerdserne. Det udviklede sig i forskellige retninger som alle kom til at dominere de næste mange år.

Subgenrer er en del af familien

Blandt de undergenrer, der dukkede op, var hårmetal, oversat fra det engelske hairmetal. En genre, som bød på så store bands som Mötley Crue, Poison og Guns N’ Roses som dem, de fleste i dag kender.

Fra denne periode kom der endnu en genre, som hedder power metal. En afart af metalmusikken, som er hurtig, lys i lyden og som så også var kendetegnet ved, at det ofte kunne have tekster, som minder meget om det, som du finder i fantasygenren. Det er tekster, som nogle kalder for dragetekster, for det er tit og ofte noget, som dukker op i teksterne.

Det fleste vil nok også nikke genkendende til thrash-genren med frontmænd som Metallica, der om nogen har været foregangsmænd for denne lyd siden firserne, og hvor nogle af de mest hårdtslående numre findes.

Det har været en lang rejse for guitarmusikken, og den er langt fra færdig. Der rør sig stadig rigtig meget fra de helt små scener til dem, der kan fylde hele stadions, og der er rig mulighed for at opleve alle de nye navne og de kendte i både ind- og udland.

At kende sit instrument

En genre som heavy har altid fået hårde ord med på vejen. Men her finder du nogle af de mest behagelige mennesker i musikbranchen, og du finder samtidig dem, der virkelig kan bruge deres instrumenter. Skal du gøre dig gældende i en udskældt branche, så er det om muligt endnu mere vigtigt at kunne dit kram. Så er det i hvert fald ikke der, andre kan komme med deres kritik.

Det kræver samtidig rigtig meget tid i øvelokalet. Ingen kommer sovende til succes, og det er mere hårdt arbejde, end de fleste lige går og tror. Det her er en hyldest til alle dem, der strækker så så langt. Til alle dem, der bruger timer hver eneste dag på deres instrumenter, og til alle dem, der giver os musikken.