Når bassen får hovedrollen

For langt de fleste er bassisten ham, der sikrer en god og fast rytme, der sammen med trommerne og eventuelt en backingguitar er basen, som leadguitaren og sangeren folder sig ud hen over. Med den faste rytme som en spændende og hård metronom skabes grundlaget for ikke kun heavy, men for al god musik opbygget af et band.

Og så er der dem, der bygger musikken op omkring den bas. Den får en hovedrolle, og der skabes en helt unik lyd, der ikke fås hos andre bands. De fleste vil allerede her nikke genkendende og tænke på Lemmy Kilmister og Motörhead.

Her var det ikke Fender eller Gibson, der fik hoedrollen i musikken, det var hans ikoniske Rickenbacker, der styrede showet, og som gav bandets og hans lyd noget særligt og unikt. Et band som ingen andre og en forsanger, der havde det tvist, der gjorde det hele endnu mere særligt.

Som med alle de andre store, begræd verden og alverdens medier hans død som endnu et tab for rock og heavy. Der var knald på hans liv og på hans musik, og han er blandt dem, der fortsat vil inspirere mange derude.