Store stemmer

Intet heavyband uden en stor stemme og en stor personlighed. Der skal noget til at løfte et band udover scenekanten både på plade og live, og det er her forsangeren kommer til. En helt almindelige stemme og et helt almindeligt menneske er bare ikke nok. Det gælder også heavy, og der er nogle af de største stemmer i denne branche.

Når store navne som Bruce Dickinson, Lemmy Kilmister, James Headfield, Ronnie James Dio, Ozzy og mange andre åbner munde, så er du ikke i tvivl om, at det er en unik stemme og en unik oplevelse, hvor mikrofonen nogle gange virker helt overflødig.

Ikke kun kan de synge, og ikke kun har de deres helt egen stemme, men det er samtidig de følelser, der bliver lagt i det, der hører med. Det er her, musikken kommer helt ud over kanten og rammer ind i hjertet. Det er de store følelser, det er egne oplevelser, og det er fortællinger.

Sange for eftertiden

Det er derfor altid et tab for musikken, når de store stemmer går bort. Men ikke engang de kan leve evigt. Heldigvis gør deres musik det, og vi er heldige, at vi har deres gaver bevaret for eftertiden, så kommende generationer også kan få glæde af deres evner.

For der er oftest tale om sangere, hvis stemmer er så særlige, at det er svært at beskrive dem med ord. De skal opleves. Om ikke andet så gennem deres optagelser, hvis du ikke er så heldig at have hørt dem live, hvor det virkelig kommer til sin ret.

Heldigvis kan det for mange af dem nås endnu, så det gælder om at slå til og få den oplevelse med også.