Sex, drugs and rock’n’roll

Om det er Rolling Stones, der har gjort udstrykket populært eller ej, lader vi stå hen i det uvisse, men der kan sagtens være noget om snakken. Det er de ting, der er knyttet til hinanden indenfor genren heavy, og nu er det blevet noget, der forventes.

Det er oprøret mod alt det pæne og borgerlige. Alt det dydige. Her gives der los med musikken, men også med resten af livet. Det er en lang fest, det er et oprør, og det kræver masser af stoffer, alkohol og sex, for den skal holdes kørende i rigtig lang tid.

Samtidig skal det være mere og mere vildt. En almindelig fest i heavyverdenen med sex og stoffer er ikke rigtig nok til at provokere nogen længere. Det er blevet helt standard og forventeligt. Der er ikke mange i den branche, der som Angus Young nøjes med urtete. Og det kan være svært at stoppe den fest. Når den først er startet, så er den som et afsporet tog, hvor alt kan have alvorlige konsekvenser. Noget mange kunstnere over tid har måttet sande.

At der samtidig bliver set ned på de her kunstnere er en anden side af det. Det er unge – primært mænd – med langt hår og tatoveringer over det hele, der ikke helt passer ind i resten af samfundet. Det er en en gruppe, der altid har haft svært ved at vinde respekt. Selvi en meget åben og rummelig verden.

Alt det sammen har skabt et billede af heavy, men det er kun et glimt af sandheden.