Stadig muligt at provokere

Når det kommer til 80’erne, så var heavy en stor fest. Det var her, stofferne flød, det var her, alkohol var en del af morgenmaden, det var her, der var groupier i flæng, det var her, der var masser af skandaler og ødelagte liv. Så helt naturligt var det her alle overskrifterne stod i kø, for intet sælger aviser som smadrede hotelværelser, endnu en omgang med afvænning og historier om fester, der er helt ude af kontrol.

Det er et liv, der er så langt fra det, som flertallet lever. Det er en del af provokationen, og det virker. Det er markedsføring, men det viser samtidig en skyggeside af livet med heavy. Et hårdt liv, hvor det er svært at undgå alle de fælder, der er ved rigdom og berømmelse.

Ingen kan længere gå i fred, alle handlinger bliver vejet i offentligheden, og der er brug for eskapisme fra kunstnernes side. Derfor tyr mange af dem til alt dette for at slippe væk fra det hele. Musikere har også brug for at komme væk. Efter at have pillet på tusinder af mennesker på et stadion, så virker hotelværelset koldt og ensomt.

Provokationen gør det bare endnu mere sjovt

Men kan man provokere det pæne borgerskab og rigtig mange andre,så er der mange, der også nyder den del af berømmelsen. Mens det også kan komme for langt ud. Der er skrækhistorier nok m alt fra livstruende misbrug, overdoser og de helt outrerede, som for eksempel Phil Rudd, der blandt andet har siddet i husarrest for sit forsøg på at hyre en lejemorder.

For det har store personlige konsekvenser for mange af stjernerne. Et misbrug af stoffer eller alkohol hr aldrig gavnet noget menneske, og mange har hat store problemer med at slippe ud af deres misbrug efterfølgende. For ja festen slutter, og ja den har konsekvenser.

Det er også nemt at få tilbagefald. Det er en branche, hvor det er nemt at få fat på det hele og lidt til, og presset bliver heller ikke mindre. Stor respekt til dem, der bryder kurven, og som fortsat kan leve et liv omgivet af alle muligheder for at fortsætte festen til evig tid og på ny kunne provokere med besiddelse og brug af narko eller et mere end medianoverskridende forbrug af alkohol eller kvinder.

Sammen med tekster og lyde, der også provokerer, så er det den perfekte cocktail til at bekræfte alle fordomme derude – og lidt til.